Varázsösvény

Várható megjelenés 2024 szeptember.

Az első saját készítésű prototípus.

A Varázsösvény egy izgalmas társasjáték, ahol mindenki egy varázslótanonc bőrébe bújhat. Légy bátor tanonc, aki a titokzatos kaput keresi a mocsár mélyén. A kapu csak egyszer nyílik meg és csak egyetlen tanonc juthat ki a süppedő lápból. Mozgass köveket, használj varázslatokat, és találd meg a kivezető utat!

A Varázsösvény egy lapkalerakós absztrakt játék. Három egyszerű játékszabállyal játszható, és ezek apró változtatásokkal teljesen más játékélményt nyújtanak. A játékmenet azonban mindig ugyanaz: utat kell építeni a figurádnak a célhoz. Fontos, hogy ne csak az előtted lévő útra koncentrálj, hanem akadályozz másokat is, hogy végül te kerülj ki győztesként.

Vigyázz, mert egyetlen húzással bárki keresztülhúzhatja a számításaidat! A Varázsösvény alapvetően nem egy taktikai játék, itt a szerencse is szerephez jut. Különböző hatszög alakú lapkákkal építheted az utadat, ami néha nem olyan egyszerű, mint gondolnád. Emellett különböző varázskártyák teszik még fordulatosabbá a játszmát.

2-6 játékos

4-6-an a legjobb

15-45 perc

8+ évestől

egyszerű

Kategória: Absztrakt Stratégia, Verseny, Útvesztő

Mechanizmusok: Útépítés, Lapka-elhelyezés, Hatszög-rács, Rács mozgás, Command Cards, MOV-16 Map Addition, Vedd el, Verseny, Draftolás, Random Production

Értékelés tesztjátékok alapján: 5/4,3

Ötletes absztrakt játék. Többféle játékmód van, mind kellő tervezést-újratervezést igényel. A játékosok között kellő interakció van, többször keresztbe húzhatják a tervedet. 6 fővel is élvezetes volt játszani, nem volt sok várakozási idő. Szuper, hogy hiába messze a cél, mégis el lehet jutni a teleportokkal, akciókártyákkal és a többiek szerencsés bombanyitogatásával, kb. ugyanakkorra a célhoz, mint a cél közelében kezdő játékosok.

Anikó

Rendkívül ötletes játék, egyszerű és könnyen érthető szabályokkal. Legnagyobb előnye, hogy az egyszerű szabályok ellenére is élmény vele játszani, kortól és társasjátékos tapasztalattól függetlenül.

Dávid

6 fővel játszottuk így izgalmas fordulatos játék volt. Változatos volt mert az mellett hogy a saját játékod segítése mellet a társak játékának a megnehezítése sem volt egyszerű. És még a kis szatyorban lévő meglepetés kockák tulajdonságain is bőven lehetett gondolkodni hogy miként használom ki magam segítségére vagy a többi játékos nehezítésére.

Ferenc

Ez egy nagyon jó játék olyanoknak akik szeretnek másokkal versengeni. Élveztem.

István

Egyszerű, gyors. Magas az interakció, de ez a fűszer.

Zsolt

Tetszett a többféle játékmód, könnyen tanulható, nagy benne a szerencsefaktor.

Ildi

Érdekes játék, taktikázni kell a pályaépítés és a mozgás alapján, nem beszélve a többiek akadályozásáról. Talán kicsit több hátráltatás kell bele, mert ha valaki hirtelen megindul, nehéz megfogni a cél mellett. A rejtett lapok egy kis kockázatot visznek a játékba, mert tudnak segíteni, vagy az elejére lökni a játékost, de ha jól taktikáznak, akár más játékosokat is.

Colos

Az első tesztelésnél láttam, mi minden volt gyengéje, amik kíváncsi voltam, hogy lesznek orvosolva. A második tesztelés alapján azt kell mondjam, le vagyok nyűgözve! Számítottam fejlődésre, de arra nem, hogy a játék gyakorlatilag minden problémáját ilyen jól megoldjátok. A játék így már tényleg fantasztikus, kész termék.

Marci

Nagyon tetszett a játék, különösen az interaktív része, a lehetőség, hogy a magam útját építem vagy a másikat akadályozom.

Szabolcs

Tetszett a játékmenet, a mechanizmus. Minden bizonnyal a végleges design meg fogja hozni a kívánt hangulatot. Nagyon tetszett a konfrontáció ilyen mértékű jelenléte, de ennek ellenére kompetitív játékhoz volt szerencsém.

Zsolt

Nagyon szuper játék! Ez igazán egyszerű, de nagyszerű! Már nagyon várom, hogy legyen belőle egy példányom!

"Gamefun" Laci

Szerintem egy könnyed, kellemes hangulatú társasjáték, amiben a taktikának is fontos szerepe van.

Zalán